Öğrencilerimiz okulumuzda İngilizceyi bir ders olarak değil, hayatın olağan akışı içinde bir dil olarak öğrenir. Günlük hayatında iki dili birden kullanan kişilere “iki dilli” (bilingual) adı verilir. Özel Yeni Bilim Koleji’nde çocuklarımıza “Şimdiki dersimiz İngilizce. Bu derste İngilizce öğreneceksiniz” diyerek İngilizce dilini derslerle sınırlandırmak yerine öğrencilerimizin İngilizceyi bir iletişim aracı olarak kullanmalarını sağlarız. Bu sayede çocuklarımız 2 farklı dili konuşan 2 öğretmeni olduğu için İngilizceyi yaparak, yaşayarak öğrenir ve dili kullandığı sürece unutmaz.

Okulumuzda okul öncesi eğitim ve ilkokulda her sınıfta biri sınıf/branş öğretmeni, diğeri öğrenciyle sadece İngilizce konuşan Eğitim Koçu olmak üzere iki öğretmen bulunur. Bilingual eğitim uygulayan okullarımızda öğrencilerimiz ilkokulun sonuna kadar İngilizceyi anadilleri gibi konuşurlar.