AVRUPA DİL PORTFOLYOSU

Öğrencilerimiz, Avrupa Konseyi onaylı Avrupa Dil Portfolyosuna sahip olur.

Avrupa Konseyi’nin kararlarıyla birçok konuda standartlaştırılmaya gidildiği üzere yabancı dil öğretiminde de ortak bir standarta ihtiyaç duyulmuştur. Avrupa Dil Portfolyosu,öğrencilerimizin dil öğrenme konusunda edindikleri tecrübe ile yaşadıkları kültürel deneyimlerin tamamını kaydedip ifade edebilecekleri bir dökümandır. Bu doküman tüm Avrupa’da devlet kademelerinde geçerli hale gelmiş ve birçok üniversitede yebancı dil denkliği olarak kabul edilmiştir.

Bu portfolyo Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı’na (The Common European Framework) dayalı bir değerlendirme sistemidir. “Öğrenen özerkliği” ve “Kendini değerlendirme” bu portfolyonun dayandığı eğitim kavramlarıdır.

Avrupa Dil Pasaportu Bölümleri

Dil Pasaportu: Konuştuğunuz diller ve düzeyleri ile ilgili bazı kişisel bilgiler ve Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü tarafından geliştirilmiş dil düzeyi göstergeleri bulunur.

Yabancı Dil Özgeçmişi : Kendini fark etme ( öğrenmeyi öğrenme ), kültürler arası deneyimler ve "yapabilirim" ifadeleri ( kendini değerlendirme ) yer alır.

Dosya: Sertifika, diploma, proje örnekleri ve makaleler gibi belgeler bulunur.

Ülkemizde İngilizce yabancı dil programlarında, Avrupa Dil Portfolyosu’nu Avrupa Konseyi’ne onaylatabilmiş çok az sayıda eğitim kurumu vardır. Amerikan Kültür Kolejleri Türkiye´de Avrupa Dil Pasaportu vermeye yetkili 2 kolejden biridir.

Akreditemizi 2012R006 ve 2012/R004 kodlarıyla sorgulatabilirsiniz.